Alexander Rutgers – expert op het gebied van de Inner Game,

de Universele Wet van Aantrekking en Flow psychologie.
Ik help je om met minder moeite meer te bereiken.

Ik geloof dat alles mogelijk is…

Waarom is slechts een klein gedeelte van alle mensen echt succesvol? Terwijl anderen met ogenschijnlijk dezelfde aanleg, talent, opleiding, inzet, achtergrond, opvoeding, leeftijd veel minder succes hebben? Dat heeft mij, Alexander, altijd heel erg gefascineerd.

Het heeft niet zozeer te maken met harder werken, of slimmer zijn, want je ziet mensen die hard werken met weinig succes en mensen die veel minder hard werken of nauwelijks iets doen en toch succes hebben. Het lijkt bijna oneerlijk, en je vraagt je dan ook af, waar zit dan het verschil? Wat is het geheim van succes?

Spelen om niet te verliezen

In mijn jeugd als goede tennisspeler verloor ik soms van spelers die op papier veel minder waren dan ik. Soms stond ik ver voor, om dan toch nog te verliezen.

Ik wist dat ik veel beter kon dan wat ik liet zien, maar wist gewoon niet hoe ik het moest aanpakken. Vaak ging ik dan nog harder trainen. Dan lukte het ook wel tijdens de trainingen, dan speelde ik mijn beste spel en versloeg zelfs spelers die eigenlijk beter waren. Ook al speelde ik op het hoogste niveau van de Eredivisie, vaak speelde ik meer om niet te verliezen dan om te winnen.

Natuurlijk waren er ook de overwinningen, maar over het algemeen was het meer een gevecht (tegen mezelf) dan dat ik lekker ontspannen stond te spelen. Soms had ik een dag dat alles lukte, dan speelde ik op mijn best, maar dat was maar een paar keer per jaar.

Geen enkele leraar kon mij vertellen waarom dat kwam, en ze vertelden dat ik hard moest blijven werken en dan kwam het wel goed.

Tennis werd voor mij eigenlijk meer een afspiegeling van mijn eigen waarde. Won ik, dan voelde ik me even goed, maar verloor ik, dan ging mijn zelfvertrouwen snel achteruit.

Dus ging ik maar weer harder werken, om het zelfrespect te vergroten en de aandacht en respect van anderen te krijgen.

Spelen vanuit angst

Als iedere keer je zelfbeeld en zelfwaardering op het spel staan, dan speel je vanuit angst in plaats van vertrouwen en je ware potentieel.

Later kwam ik erachter dat ik niet de enige was die hier mee kampte, maar dat dit” drama” zich eigenlijk op ieder niveau en elk gebied van het leven afspeelt. Ik kwam erachter dat we ons best doen en proberen goed te presteren om maar de liefde en aandacht te krijgen van de ander, de trainer, je ouders, familie, of je vrienden. Ik zocht naar bevestiging en goedkeuring buiten mezelf.

Met dit gebrek aan zelfwaardering kun je nog wel successen boeken, we zijn niet anders gewend, maar dit kost je heel veel energie, wilskracht en het berooft je van veel plezier in je leven. Het is meer overleven dan echt leven!

Hier ging ik mee door en behaalde met hard werken mijn diploma’s aan de Academie voor lichamelijke Opvoeding en daarna de studie Pedagogiek .
Ik hoopte misschien wel onbewust dat ik daar de antwoorden kon vinden waar ik naar op zoek was in mijn leven. Toen ik het daar niet echt vond, ging ik op zoek naar antwoorden bij verschillende spirituele leermeesters.

Ik volgde allerlei cursussen en trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling zoals rebirthing, de-hypnotherapy, allerlei meditatie vormen, yoga, tai chi, aikido, reiki, rebalancing… Teveel om op te noemen!

Dat bracht mij wel steeds dichter bij mijn kern. Ik kon de struggle van het leven iets meer loslaten. Maar toch miste er nog iets, een eenvoudige methode om praktischer te maken hoe je moeiteloos kan leren, presteren en leven.

 

De eerste ontmoeting met de Inner Game

Op het juiste moment liep ik een boekhandel in Amsterdam binnen en daar stond de Engelse versie van The Inner Game of Tennis door Timothy Gallwey. Dat was in 1974 .

Ik gaf in die tijd naast mijn baan als leraar op school ook tennislessen, en begon te experimenteren met deze aanpak. In het kort kwam het erop neer dat ik weinig of geen instructies meer gaf, maar vragen stelde ter bevordering van het bewustzijn.

Ik vroeg niet langer om iets proberen te verbeteren, maar alleen maar op een steeds hoger bewustzijn niveau te gaan waarnemen. In wezen hoefde de leerling geen meer moeite te doen, maar slechts te leren om de kunst van ontspannen concentratie te oefenen, te vertrouwen en de rest te laten gebeuren.

Dit werd de sleutel voor mijn leerlingen om hun prestaties moeiteloos te verbeteren. Daarnaast groeide hun zelfvertrouwen, doordat ze zichzelf minder in de weg gingen staan. Het plezier nam enorm toe en ook onder druk waren de prestaties goed.

Zelf Inner Game workshops geven

Door mijn ervaringen op de tennisbaan, werd ik  al snel gevraagd om Inner Game workshops en trainingen te geven in het bedrijfsleven op gebied van verkopen, leiderschap, management, coaching vaardigheden, vermindering van stress, etc.

Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ik The Inner Game heb mogen ontdekken, en niet in de laatste plaats voor de bijzondere, persoonlijke ontmoeting met Tim Gallwey in 1998,  tijdens de eerste Coaching en Mentoring Conference in Nederland.

Ik heb hem leren kennen als een zeer integer mens, nog steeds zeer bevlogen om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun volle potentieel. Sinds die tijd mag ik mij de enige door hem erkende Inner Game Coach noemen in Nederland. Dank je Tim!!

Alleen in flow kun je alles bereiken wat je wil

Omdat ik me graag wil blijven ontwikkelen, bestudeerde ik ook de flow psychologie, want ik wilde de wetenschappelijke onderbouwing leren kennen van het verschijnsel Flow.

Mede door deze verdiepingen en de Inner Game methode ben ik in staat om steeds meer mensen te coachen naar Flow. Daar ben ik erg dankbaar voor, want alleen in Flow kun je alles bereiken wat je wil!

Alleen in Flow is ALLES mogelijk!

En zoals het leven blijft voortstromen, kwam ik 10 jaar geleden in aanraking met de Universele Wet van Aantrekking via de leringen van Abraham-Hicks. Toen viel voor mij alles op zijn plaats.

Dit gaf mij de inzichten over de diepere oorzaken en wat dus aan de basis ligt van alles wat je aantrekt in je leven, zowel wat je niet wil als wat je wel wil!

Ik leer en verdiep mij nog elke dag in de Kunst van het Manifesteren en hoe ik mensen nog beter kan leren om met minder moeite meer te bereiken.

Met mijn levenservaring, mijn ”education permanente” en de succesvolle resultaten in mijn werk help ik je graag met het manifesteren van al je hartenwensen en je zakelijke of carrière doelen.

Wil je graag leren hoe jij jouw ideale leven kunt manifesteren?

Neem gerust contact met me op.

Specialist op het gebied van:

R
The Inner
Game
R
De Universele Wet van Aantrekkingskracht
R
Flow en Quantum Psychologie
R
Mentale begeleiding (Top) sporters

Hoe klanten mij ervaren

Alexander is voor mij de Abundance waterval aan energie en informatie in
ware persoon, in zijn aanwezigheid laat ik me overspoelen met het heldere, frisse water van energie en kennis waaruit ik mezelf weer zie,voel, HERKEN
vanuit deze waterval van Abundance stromen de inzichten weer vanzelf en komt
WIE IK BEN weer helder tevoorschijn, en van hieruit vloeit creatie weer moeiteloos zoals het hoort te zijn,

Een uitnodiging hierin is een ware kunst die Alexander bezit als geen ander, het mij laten ontdekken, mogen duiken in en spelen met deze universele kennis en inzichten zijn momenten die mij herinneren aan de onbezonnen tijd van jong zijn.

Inger Becker

Founder Life Synchronics

Ooit heb ik een training  gehad van Tim Gallwey, grondlegger van The Inner Game Methode. Die zal ik nooit vergeten. Het heeft mij altijd geholpen.

Alexander Rutgers is zijn vertegenwoordiger  en ‘’very much his own man“. Een liefdevolle man die echt begrijpt waar het over gaat en in dat begrip innemend is en bescheiden blijft.

Harry Starren.

ex CEO de Baak ( Het Instituut voor Leiderschap en Hoogopgeleide professionals)

Alexander Rutgers is wat mij betreft dé specialist op het  gebied van The Inner Game in Nederland. Wil je onderzoeken wat jou nu eigenlijk weerhoudt van je volledig vrij voelen of wil je meer weten over jouw belemmerende overtuigingen? Dan raad ik je zeker aan om eens een aantal coachsessies bij hem te boeken. Alexander kan je helpen om met minder moeite meer te bereiken. Als er iemand gepassioneerd met zijn vak bezig is dan is Alexander het wel.

Rene Huurdeman

Alexander Rutgers heeft een aantal jaren met veel succes workshops Inner Game gegeven tijdens de Nationale Bedrijfstennis evenementen.
De deelnemers verbeterden niet alleen hun tennisspel, maar gebruikten de inzichten en tools ook op hun werk. Ze kunnen met minder moeite meer bereiken, wat cruciaal is voor topprestaties op de tennisbaan en in je dagelijks leven.
Jacco Eltingh

Technisch Directeur, KNLTB

Leren hoe je het leven kunt aantrekken dat je maar wil?

Bekijk wat ik voor je kan betekenen